NADA Farkındalık Akademisi

Araştırmalara göre yaratıcılık, önümüzdeki 20 yıllık süreçte, en çok aranan yetkinliklerin başında olacak. Eğitim ve iş dünyası, yaratıcı beyinleri kendilerine çekmenin yanında, var olan yaratıcı kasları geliştirip verim ve inovasyon arttırmanın peşinde. Hem kurumsal hem bireysel farklılaşmanın anahtarı yaratıcılıktan geçiyor. Peki nasıl geliştireceğiz yaratıcı kaslarımızı?

Birkaç saatlik workshoplar, eğitim ve seminerler uygulama sırasında etkileyici olsa da kişinin gelişimine katkısı sınırlı oluyor. Nasıl bir günlük sporla karın kası yapılmıyorsa, yaratıcı kasları geliştirmek için de sistemli ve düzenli çalışmak gerekiyor. Zihinsel değişim ve dönüşüm için 8 haftalık sürenin etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış ve kabul görmüş. Mindfulness pratiklerinin 8 haftalık döngüsü de bundan kaynaklanıyor. 

Mindfulness, geçmiş ve gelecek düşüncelerinden sıyrılarak “an”da olabilmek, “şimdi”nin farkındalığı ve kabulü ile hareket edebilmek demek. Yargısız, samimi ve derin kabul. Böylece zihinlerimiz sakin, sessiz kalarak yaratıcılığımıza alan açıyor. İçimizde var olan derin bilginin ortaya çıkmasına, çok sayıda ve çeşitlilikte çözümler üretebilmemize olanak sağlıyor. Zaten yaratıcı düşünce çalışmalarının amacı, alternatif çözümler üretebilme yeteneği geliştirmek değil mi? Bunları, geçmişi düşünerek veya gelecek kaygısı taşıyarak üretebilir miyiz? Sınırlı sayıda ve sınırlı yenilik kapsamıyla üretebiliriz belki ama genellikle, daha önce üretilmiş olan çözüm yollarının etrafında dolaşmaktan öteye gidemeyiz. 

Meditasyon, nefes egzersizleri, yoga, taichi gibi dikkati belli bir odağa yönelterek yaptığımız tüm pratikler, mindfulness ve dolayısı ile yaratıcılık geliştirmek için harika araçlar. En az 8 hafta boyunca hergün, belli zaman aralıklarında yapacağınız çalışmaların, çok şaşırtıcı geri dönüşler almanızı sağlayacağından emin olabilirsiniz. 

Başlamak için 10 dakika yeter!